Gedurende de winterperiode staan er vaak ovenschotels bij ons op tafel. Laatst maakte ik weer eens deze heerlijke hutspot ovenschotel met gehakt. De hutspot maken we zelf hierbij zelf. De wortelen koken we beetgaar en de uien bakken we eerst lekker aan met wat ketjap manis.
Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
4 uien
750 gram aardappelen
125 ml melk
500 gr wortelen/penen
300 gr gehakt
2 el ketjap manis
2 tl paprika poeder
100 gram geraspte kaas
peper & zout
nootmuskaat
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd deze in stukken en kook deze gaar in ongeveer 20-25 minuten. Snijd vervolgens de wortelen in plakjes en kook deze 10 minuten zodat ze beetgaar zijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit wat boter in een pan en bak de uien goed aan. Breng op smaak met wat peper & zout en voeg vervolgens de ketjap toe en roer alles nog even goed door. Zet dan het vuur uit. Bak in in een ander pan de gehakt rul en voeg deze dan bij de uien.
Giet de aardappelen af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met de melk en het kookvocht. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en verdeel het ui-gehaktmengsel over. Verdeel dan de wortelen hier over en bestrooi de stukjes wortel met de paprikapoeder. Hierna verdeel je de aardappelpuree erover en bestrooi je als laatste het geheel met de geraspte kaas.
Zet de ovenschotel voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze rode kool ovenschotel.
Ga je deze maken? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl
Ik mis het gehakt in het recept. Gaat door de uien?
Hi Bertina,
Wat stom van mij. Ik heb het meteen aangepast. Je bakt het gehakt eerst rul in een aparte pan en voegt het daarna bij de gebakken uien.
Ik hoop dat het zal smaken!
Hartelijke groet, Mariëlle