Bastogne kaneel roomijs

Bastogne kaneel roomijsIJs, wie houdt er nou niet van? Zelf ijs maken is ook erg makkelijk en je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Dochterlief maakte de smaak Bastogne kaneel roomijs, maar uiteraard kun je na de basis lekker variëren.

Recept is voor een goede bak ijs
Tijd: 20 minuten ± 7 uur vriezer tijd

Ingrediënten:
500 ml slagroom
blikje gecondenseerde melk
10  Bastogne koeken
½ el kaneel
½ el koek & speculaaskruiden
2 tl vanille extract

Bereidingswijze:
Haal de slagroom uit de koelkast. Neem een kom en klop de slagroom hierin stijf. Spatel vervolgens de gecondenseerde melk er door samen met de kaneel, koek & speculaaskruiden en de vanille extract.

Breek de bastogne koeken in stukjes en schep deze voorzichtig door het mengsel. Giet het mengsel in een plastic afsluitbare bak en zet het de bak in de vriezer. Na een uurtje of 7 heb je heerlijk kaneel bastogne roomijs.

Haal het ijs iets voor gebruik uit de vriezer zodat het niet keihard is.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram,  Facebook  en Pinterest.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *