Romige hangop met rode bessen

Romige hangop met rode bessenDeze romige hangop met rode bessen is een heerlijk dessert voor bij een feestelijke gelegenheid.  De hangop maken we lekker zelf. Is namelijk veel lekkerder! De combinatie van de fris met zoet maakt dit dessert tot een topper.

Romige hangop met rode bessen


Recept is voor 4  personen
Tijd: hangop maken duurt ongeveer 5 uur daarna heb je binnen
20 minuten het dessert klaar

Ingrediënten:
500 ml volle yoghurt
125 ml slagroom
zakje vanille suiker
1 el honing
6 bastogne koeken
doosje rode bessen

Bereidingswijze:
Pak een zeef en leg er een droge theedoek in. Schenk de yoghurt in de zeef en zet de zeef vervolgens op een kom. Dek het af met huishoudfolie en zet de kom in de koelkast voor ongeveer 5 uur. Je kunt de hangop ook de avond voor gebruik klaarmaken. Wil je de hangop dikker dan laat je deze langer in de zeef zitten met de theedoek er over.

Was de rode bessen. Hou 4 takjes met bessen achter ter garnering. Van de rest ris je de bessen van de takjes.  Verkruimel 4 bastogne koeken.

Haal de slagroom uit de koelkast en klop deze samen met de vanillesuiker stijf.

Schep de hangop uit de theedoek bij de slagroom. Voeg tevens de honing toe en spatel alles goed door.

Pak 4 leuke glaasjes en schep hier een laagje hangop in. Verdeel wat rode bessen hierover en over de bessen verdeel je wat koekstukjes. Herhaal dit nogmaals. Als laatste breek je de 2 bastognekoeken in 4 stukken en steek je in de hangop. Garneer het geheel met een trosje rode bessen.

Eet smakelijk!


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *