Wij maken regelmatige een hartige taart of quiche en verwerken dan de restjes groenten hierin. Deze quiche met broccoli, prei en champignons valt vast en zeker in de smaak bij jullie. Lekker met een salade erbij en klaar ben je.
Quiche met broccoli, prei en champignons
Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten + minuten oventijd
Ingrediënten:
200 gr broccoli
150 gr prei
125 gr champignons
150 gr spekreepjes
3 eieren
100 ml kookroom
125 gram geraspte kaas
5 plakjes bladerdeeg
klontje boter
Bereidingswijze:
Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Kook de broccoli vervolgens 5 minuten.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. De prei was je en snij je daarna in ringen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bak de spekjes even kort aan en voeg dan de prei en champignons toe en bak dit 3 minuten. Voeg de beetgare broccoli toe.
Vet een spring- of quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bladerdeeg en strooi er eventueel wat paneermeel over heen.
Schep het broccoli- preimengsel over de bodem.
Klopt in een kom de eieren los met de kookroom, 100 gram geraspte kaas en de Italiaanse kruiden. Giet het mengsel over de het broccoli- preimengsel en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de quiche voor ongeveer 40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl
Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt