Deze pasta met zalm, spinazie en champignons is een lekker gerecht welke snel en eenvoudig is klaar te maken. Binnen 20 minuten staat deze pasta op tafel.
Pasta met zalm, spinazie en champignons
Recept is voor 3 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
250 gram (volkoren) pasta
300 gram zalm
1 ui
2 tenen knoflook
½ bakje kruidenkaas
250 gram (kastanje) champignons
400 gram verse spinazie
Parmezaanse kaas (of andere geraspte kaas)
peper & zout
olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de pasta met een snuf zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel ondertussen de ui en knoflook en snipper deze fijn. Snijd de champignons in grove stukken.
Snijd de zalm in stukjes en bestrooi deze met wat peper & zout.
Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze voor een paar minuten mee.
Beetje bij beetje kun je nu de spinazie toevoegen. Roerbak het geheel totdat de spinazie iets geslonken is. Schep de zalmstukjes erdoor.
Roer de kruidenkaas door het mengsel en laat dit alles een paar minuutjes pruttelen. Schep de pasta door de saus en breng het geheel eventueel nog op smaak met peper & zout en strooi er wat parmezaanse kaas over.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze ovenschotel met pasta en tonijn of deze pasta met kip en perzik. Een heerlijke frisse combinatie.
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl