Havermoutcrumble met fruit en chocolade

Havermoutcrumble met fruit en chocoladeDeze havermoutcrumble met fruit en chocolade is heerlijk als ontbijt maar doet het ook zeker goed als dessert geserveerd met een lekker bolletje ijs met wat slagroom.

Havermoutcrumble met fruit en chocolade


Recept is voor 4-6 personen
Tijd:  25-30 minuten

Ingrediënten:
2 peren
2 appels
75 koude (room)boter
50 bloem
75 gr havermout
25 gr bruine basterd suiker
2 el honing
2 el chocolade pasta (ik gebruikte Bonne Maman)
snuf zout

Bereidingswijze:
Schil de peren en appels en verwijder de klokhuizen. Snijd het fruit hierna in kleine stukjes.

Meng de fruitstukjes met de chocolade pasta en de honing. Schep alles goed om en verdeel het mengsel vervolgens in een ovenschaal.

Dan gaan we de crumble maken door eerst de koude boter in blokjes te snijden. Vervolgens meng je in een kom de havermout, bloem, suiker en een snuf zout door de blokjes boter. Dit kan met een mixer maar ik vind het het beste werken door het met mijn vingertoppen te doen. Stop als het kruimelig is.

Strooi de crumble over het fruitmengsel heen en zet het geheel voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Je kunt de crumble zo eten maar met een bolletje ijs erbij smaakt het nog lekkerder.

Eet smakelijk!

Ook lekker is deze stoofperen crumble


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *