Kaiserschmarrn

KaiserschmarrnKaiserschmarrn is eigenlijk een variatie op een Hollandse pannenkoek. Iedereen die in Oostenrijk is geweest heeft deze dikke, luchtige en zoete pannenkoek vast wel een keertje gegeten. Na bereiding wordt de kaiserschmarrn in grove stukken gesneden en geserveerd met appelcompote. Binnen 15 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel. 

Kaiserschmarrn


Recept is voor 4 personen
Tijd: 15 minuten

Ingrediënten:
3 eieren
200 ml melk
125 gr bloem (gezeefd)
zakje vanille suiker
25 gram kristal suiker
½ el citroensap
snuf zout
30 gr (room)boter
poedersuiker
appelcompote of appelmoes

Bereidingswijze:
Scheid als eerste de eieren. Klop de eiwitten met de vanille- en kristalsuiker stijf in een kom. Neem een tweede kom en klop hierin het eigeel los. Meng de bloem, melk, citroensap en een snuf zout door het geklopte eigeel. Spatel voorzichtig de eiwitten erdoor.

Smelt de boter in een hete pan. Zet het vuur wat lager. Giet het beslag erin de pan en bak dit op laag vuur voor ongeveer 4 minuten. Zodra de onderkant goudbruin is kun je de de kaiserschmarrn om keren. Scheur met 2 spatels of vorken de kaiserschmarrn in grove stukken.

Bestrooi het geheel met wat poedersuiker en schep het nog even goed om op hoog vuur. Verdeel de kaiserschmarrn over 4 borden. Strooi er nog wat poedersuiker overheen en serveer het met appelcompote of appelmoes.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *