Rijst met kip in een Marokaanse tomatensaus

rijst met kip in een Marokaanse tomatensausIk maak eigenlijk maar weinig gebruik van pakjes en zakjes. Alleen als ik een lange werkdag heb gehad en weinig tijd meer heb om te koken omdat er in de avond nog gesport moet worden, wijk ik daar een enkele keer vanaf. Komt dan vaak doordat we geen ‘left overs’ meer hebben. Dit gerecht van rijst met kip in een Marokaanse tomatensaus maakte ik met deze Apricot & Coriander saus van Al’fez die ik uit mocht proberen. Een heerlijke zoete en gekruide saus op basis van tomaten.

Rijst met kip in een Marokaanse tomatensaus


Recept is voor 4 personen
Tijd: 25 minuten 

Ingrediënten:
Pot apricot & coriander sauce van Al’fez
300 gr rijst, ik gebruik altijd zilvervliesrijst
1 rode paprika
grote winterpeen
ui
verse koriander
olie

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in stukken.
Schil of was de winterpeen en snijd deze in plakjes. Kook ze vervolgens beetgaar. Pel en snipper de ui en snijd de paprika in grove stukken.

Bereid vervolgens de rijst zoals staat aangegeven op het pak.

Verhit wat olie in een hapjespan of wok en fruit het ui. Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak dit goed aan.  De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Voeg de plakjes winterpeen en de paprika toe en bak alles nog even goed door. Giet de pot saus leeg en roer alles goed door. Ik zelf heb nog wat water toegevoegd. Laat de saus 10 minuten op een laag vuur pruttelen.

Hak wat koriander fijn.

Serveer de rijst los van de saus.  Schep wat rijst met saus op het bord en strooi als laatste wat verse koriander erover.

Eet smakelijk!

Ook de moeite waard om te proberen is deze kip pilav met rijst. 


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *