Biefstuksalade

BiefstuksaladeDeze biefstuksalade doet het goed als avondeten maar kan ook prima als lunch. Lekker, eenvoudig klaar te maken en snel op tafel. Een heerlijke maaltijdsalade als je het mij vraagt.

Biefstuksalade

Recept is voor 2 personen
Tijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:
300 gr biefstuk
150 à 200 gram gemengde sla
250 gr (kastanje) champignons
1 rode ui
gele paprika
flinke teen knoflook
¼ komkommer
½ gele paprika
20 gram pijnboompitten
100 gram cherry tomaten
Balsamico crema
boter om de biefstuk in te bakken
olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze:
Haal een uur van te voren de biefstuk uit de koelkast en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zet hierna de pijnboompitten even apart.

Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in halve ringen en hak de teen knoflook fijn. De champignons maak je schoon en snijd je vervolgens in plakjes. Snijd de paprika en komkommer in stukken. Halveer wat cherry tomaatjes. Snijd de biefstuk in grove stukken en strooi hier wat peper & zout over.

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui even aan. Als deze glazig zien dan voeg je de knoflook samen toe met de champignons.

Ondertussen verhit je in een andere pan (grillpan in mijn geval) de boter en bak de biefstuk puntjes  in ongeveer  3 à 4 minuten mooi bruin en medium.

Verdeel de sla over 2 borden. Voeg  dan de champignons toe gevolgd door de biefstukpuntjes. Maak het af met de pijnboompitten en besprenkel het gehaal met de balsamico crema.

Eet smakelijk!

Probeer deze Caesar salade ook een keer. Ook een heerlijke salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *