Power smoothie met kiwi, mandarijn en gembersiroop

Power smoothie met kiwi, mandarijn en gembersiroopJe kunt behoorlijk variëren met kiwi’s. Zo kun je ze bijvoorbeeld gewoon uitlepelen, gebruiken in salade of ze in de kwark met granola toevoegen. Ikzelf maak vaak smoothies met kiwi’s. Deze power smoothie met kiwi, mandarijn en gembersiroop is één van mijn favorieten op dit moment.

Een goede weerstand is belangrijk. Vooral in deze rare tijd waar we momenteel in leven is het belangrijk dat we goed en zo gezond mogelijk eten. Kiwi’s zijn smaakvol en zitten boordevol vitamine C, anti-oxidanten, mineralen en vezels zitten.  Wist je overigens al dat je een kiwi met schil en al kunt eten? En eet bij een slechte stoelgang eens paar dagen op rij 2 kiwi’s op een nuchtere maag. Helpt echt!

Deze smoothie met de kiwi’s van Zespri geven je je weerstand een extra boost en is superlekker!


Power smoothie met kiwi, mandarijn en gembersiroop

Recept is voor 1 flinke smoothie
Tijd: 10 minuten 

Ingrediënten:
2 kiwi’s
1 mandarijn
100 gr magere kwark
1 ½ tot 2 tl gembersiroop

Extra nodig:
Blender

Bereidingswijze:
Schil de kiwi’ en snijd deze in stukken. Pel de mandarijn en haal de partjes van elkaar.

Stop vervolgens de kiwi’s en mandarijnpartjes samen met de kwark en gembersiroop in een blender. Blend dit alles tot een romige smoothie. Vind je het te dik? Voeg dan nog wat kwark toe.

Giet als laatste de smoothie in een glas en geniet!

Liever een andere smoothie? Probeer dan eens deze smoothie met appel en pindakaas.


 Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *