Kip ketjap

kip ketjapDeze kip ketjap met paprika, ui en champignons is een ideaal gerecht voor doordeweeks. Het is lekker en eenvoudig klaar te maken. Ook staat deze kip ketjap nog eens binnen een half uur op tafel. Eet dit gerecht met rijst of met deze nasi

Kip ketjap


Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
325 gram kipfilet
250 gram (zilvervlies) rijst
1 rode paprika
1 ui
250 gram broccoli
150 gram champignons
2 tenen knoflook
1 cm verse gember
2 tl soja saus
80 ml ketjap manis
tl Chilipoeder
peper & zout
olie
Optioneel: cashew noten

Bereidingswijze:
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar met een beetje zout.

Kook alvast de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de champignons in grove stukken.

Snijd de kipfilet in stukjes. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes. Je kunt de gember ook raspen.

Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilet met wat peper & zout en de Chilipoeder voor 5 minuten. Haal de kipfilet uit de pan. Verhit nog wat olie en fruit de knoflook en ui. Voeg vervolgens de paprika, broccoli en champignons toe en bak alles nog 3 minuten. De groenten zijn dan nog knapperig.

Meng de kip, soja, ketjap door het groenten mengsel en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Strooi er als je dat lekker vind wat cashew noten over heen.

Serveer de kip ketjap met rijst of nasi.

Eet smakelijk!


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *