Frikandelbroodjes

FrikandelbroodjesFrikandellen. Ik denk dat iedereen ze wel lust.  Hier gaat een frikandelbroodje er op zijn tijd wel in. We maken deze heerlijke frikandelbroodjes dan wel lekker zelf want die smaken gewoon het allerlekkerst.

Frikandelbroodjes

Recept is voor 4 personen
Tijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
4 frikandellen
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
beetje bloem
4 el curry saus

Bereidingswijze:
Laat als eerste de plakjes bladerdeeg en de frikandellen ontdooien.

Verwarm de oven op 220 ºC voor.

Strooi een beetje bloem op een werkblad en rol een plakje bladerdeeg uit totdat deze minimaal de lengte van een frikandel heeft.  Snijd hierna het plakje bladerdeeg net iets over de helft door.

Bestrijk het kleinste stuk bladerdeeg op de plek waar een frikandel komt te liggen in met currysaus en leg  deze hier vervolgens op.  Het andere stuk bladerdeeg ga je in het midden insnijden. Je maakt als het ware een streepjespatroon. Ik heb, zoals je kunt zien op de foto, 7 sneden gezet.  Leg als je klaar bent dit stuk bladerdeeg over de frikandel heen.  Herhaal deze stappen voor alle te maken broodjes.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de frikandelbroodjes hierop. Klust het ei los in een kommetje en bestrijk de broodjes hiermee. Druk met een vork de randjes aan.

FrikandelbroodjesSchuif de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


 Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een lekker recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *