Vandaag heb ik een lekkere rode linzensoep voor jullie! Wist je dat linzensoep één van de oudste gerechten is die wij als mens klaarmaken? Ikzelf moet eerlijk bekennen dat ik tot voor kort nog nooit linzen had gegeten. Deze rode linzensoep is mijn eerste gerecht met linzen en ik moet zeggen dat de soep in de smaak viel hier thuis. Met een paar extra ingrediënten heb je deze voedzame en gezonde soep binnen 45 minuten gemaakt.
Rode linzensoep
Recept is voor ongeveer 8 à 10 koppen soep
Tijd: 15 minuten + 30 minuten kooktijd
Ingrediënten:
200 gram gedroogde rode linzen
1 ui
2 tenen knoflook
1 kleine aardappel
1 winterpeen
blikje tomaatstukjes (400 gram)
2 groentebouillonblokjes opgelost in 1,5 liter heet water
2 tl komijnzaad
1 tl chilipoeder
olijfolie
Bereidingswijze:
Spoel de linzen in een vergiet onder koud water goed af en laat uit lekken. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Doe hetzelfde met de winterpeen.
Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de aardappel en winterpeen toe samen met komijnzaad en chilipoeder en bak dit alles zo’n 5 minuten. Schenk de groentebouillon in de pan. Voeg de tomaatblokjes en de linzen toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rode linzensoep ongeveer 25 minuten doorkoken.
Neem de pan van het vuur en pureer of blend de soep. Lekker met een stokbroodje!
Eet smakelijk!
Tip:
Schenk eens een beetje kokosmelk in de soepkommen voor het serveren.
Liever een ander soepje met peulvruchten? Maak dan eens deze erwtensoep.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl