Heerlijke Chinese kool ovenschotel

Chinese kool ovenschotelHier houden we van ovenschotels. Vooral in de winter staan deze schotels vaak op tafel. Deze ovenschotel met Chinese kool bevat behalve de kool onder andere ook paprika, champignons en gehakt. Je kun deze heerlijke Chinese kool ovenschotel heel makkelijk van te voren maken om hem vervolgens alleen nog in de oven te schuiven.

Ovenschotel met Chinese kool


Recept is voor 4 personen
Tijd:  25 + 15 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 Chinese kool
400 gr aardappelen
300 gr gehakt
2 uien
rode paprika
2 tenen knoflook
250 gr champignons
1 el kerriepoeder
½ el ketjap manis
100 ml melk
110 gram geraspte kaas
tl sambal
nootmuskaat
zout
olijfolie
boter

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd deze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar. Stamp de aardappelen fijn met de melk en breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout.

Pel en snipper de uien en de knoflook. Haal de buitenste bladeren van de Chinese kool en snijd deze vervolgens in reepjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in grove stukken. Snijd de champignons in vieren.

Verwarm de oven op 180 °C.

Rul het gehakt in een pan zonder boter. Voeg de uien en de knoflook toe samen met de kerriepoeder. Als de ui glazig is voeg je de champignons en de paprika toe. Na 3 minuten voeg je de Chinese Kool toe en bak je alles nog zo’n 3 minuten. Meng ketjap manis en sambal erdoor.

Vet een ovenschaal in en schep het mengsel in de schaal. Verdeel hier de aardappelpuree over en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Ook lekker om te maken is deze ovenschotel met prei en rookworst


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *