Sinterklaas cupcakes

Sinterklaas cupcakesCupcakes zijn altijd lekker! Deze heerlijke Sinterklaas cupcakes met pepernoten, stukjes appel en amandelspijs zijn een aanrader als traktatie tijdens pakjesavond. Ga je liever voor een cake met pepernoten? Maak dan deze eens.

Sinterklaas cupcakesRecept is voor 12 cupcakes

Tijd: 15 minuten + ongeveer 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
125 gram boter
3 eieren
100 gram kristalsuiker
zakje vanillesuiker
(2 el melk, kan hoeft niet)
135 gram zelfrijzend bakmeel
1 el koek & speculaas kruiden
middelgrote appel
100 gram amandelspijs
80 gram pepernoten + 12 extra om in het beslag te steken
snuf zout

Extra nodig: cupcake vormpjes en een cupcake bakvorm

Bereidingswijze:
Breek de pepernoten in grove stukken. Omdat dit waarschijnlijk ietwat lastig zal gaan met je handen kun je de pepernoten ook in een zakje doen en er een paar keer met een deegroller opslaan.

Verwarm de oven voor op 160°C .

Schil de appel, ontdoe deze van het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Snij de amandelspijs in 12 gelijke stukjes en druk ze iets plat zodat ze wat groter worden.

Snij de boter in kleine stukjes. Meng in een kom de boter, suiker, zakje vanille suiker, koek & speculaaskruiden plus een snuf zout tot een romig mengsel.

Vervolgens voeg je de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Giet als laatste de melk bij het mengsel en mix alles tot een glad mengsel.

Dan voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix alles goed door op de hoogste stand totdat je een glad beslag hebt.

Als laatste spatel je de pepernoten en appelstukjes door heen.

Plaats de cupcake papiertjes in een cupcake vorm en vul ze voor één derde met het beslag. Druk een stukje amandelspijs in het beslag en vul de cupcakes verder. De laatste pepernoten steek je in het beslag.

Tenslotte zet je de cupcake vorm voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Iedere oven is anders dus hou de cupcakes na zo’n 25 minuten goed in de gaten. De cupcakes zijn goed als je er een satéprikker inprikt en deze er droog uitkomt.

 Eet smakelijk!


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *