Uiensoep

uiensoepSoep is iets waar we hier dol op zijn. Naast de verschillende tomatensoepen is ook deze uiensoep favoriet.

Uiensoep


Recept is voor 6 à 8 kommen soep
Tijd: 10 voorbereiding + 45 minuten

Ingrediënten:
500 gram uien
runderbouillonblokjes opgelost in 1½ liter kokend water
3 tenen knoflook
25 gram harde boter
1 tl kerriepoeder
2 el bloem
stokbrood
geraspte kaas

Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd deze in halve ringen.

Verhit de boter in een soeppan en voeg de ui toe samen met de kerriepoeder. Zet het vuur laag en bak de ui langzaam en schep deze af en toe om. Na ongeveer 30 minuten zijn de uien zacht en geven ze een heerlijke zoete smaak af.  Wist je eigenlijk dat hoe langer je uien bakt hoe zoeter de uien worden?

Ondertussen pel en snipper je de knoflook.

Als de uien goed op smaak zijn voeg je de bloem samen met de knoflook toe. Hierna roer je de bloem goed door het mengsel van ui en knoflook. Blijf een paar minuten roeren zodat de bloem gaart.

Schenk al roerende beetje bij beetje de runderbouillon toe.

Ris de blaadjes tijm van de takjes af roer deze door de uiensoep heen en laat de soep zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken.

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd het stokbrood in plakjes. Schep wat soep in soepkommen die ook in de oven kunnen. Leg een plakje stokbrood op de soep en bestrooi deze met geraspte kaas en gratineer nog even in de oven.

Eet smakelijk!

Tip:
Je kunt uiteraard ook de stokbroodjes met geraspte kaas los in de oven gratineren en ze later op de soep leggen

Meer lekkere soepjes:

Tomaten- paprikasoep, preisoep met aardappel en mosterd, groentensoep en vele andere vindt je bij de recepten onder de soepen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *