Mijn collega gaf mij laatst een recept: snijbonen stamppot met kip en kaas. Mariël dit moet je echt eens maken is erg lekker en staat snel op tafel!
Het originele recept van deze snijbonen stamppot komt uit het boek Project Gezond maar ik heb er mijn eigen draai aangegeven.
Ik gebruik geen bouillonblokje en heb naast de snijbonen ook nog een rode paprika, een ui en peterselie aan toegevoegd.
Snijbonen stamppot
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
600 gram snijbonen
300 gram gerookte kipreepjes
500 gram aardappelen
1 ui
rode paprika
250 ml melk
80 gr kaas blokjes
nootmuskaat
1 el peterselie
½ el mosterd
peper & zout
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd de snijbonen schuin in kleine reepjes en kook ze in 10 minuten beetgaar.
Pel en snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit het ui. Voeg vervolgens de paprika toe en bak alles nog zo’n 5 minuten.
Giet de aardappels af en stamp de aardappels tot puree. Roer de melk door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en peper & zout.
Roer de snijbonen en het ui-paprikamengsel door de aardappelpuree. Dan voeg je de kipreepjes, kaasblokjes, mosterd en de peterselie toe en meng alles nogmaals goed door.
Eet smakelijk!
Tip:
Deze boerenkoolstamppot met zoete aardappel is ook de moeite waard om eens te proberen.
Lijkt me heerlijk en ga het dus maken!!
Wat leuk te lezen Christien. Ik ga er vanuit dat het jou net zo smaakt als mij.
Hartelijke groet, Mariëlle