Pompoencake

pompoencakeGroente in een cake? Jawel groenten in een cake. In dit geval pompoen. Je zult je verbazen hoe lekker pompoencake is.

Ik was dat in ieder geval wel toen ik voor het eerst een stukje pompoencake proefde.  Heerlijk zoet en kruidig.

Pompoencake


Recept is 1 cake
Tijd: 20 minuten + ongeveer 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
350 gr pompoenblokjes
250 gr tarwemeel
200 gr lichtebruine basterdsuiker
zakje vanille suiker
250 gr harde boter
3 eieren
zakje bakpoeder
1  el koek & speculaaskruiden

Bereidingswijze:
Snijd de pompoen in blokjes en kook deze met een snuf zout voor
10 minuten. Giet de pompoenblokjes af en pureer ze. Laat ze hierna even afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met wat boter of olie. Een velletje bakpapier kun je ook gebruiken.

Mix onder tussen de boter met de basterd- en vanille suiker en koek & speculaaskruiden tot een romig mengsel.

Vervolgens mix je één voor één de eieren door het mengsel heen. Mix alle hierna 5 minuten door.

Zeef hierna de meel met de bakpoeder boven de kom en mix alles nog een paar minuten door. Meng als laatste de pompoenblokjes erdoor.

Schep alles in een cakevorm en zet de vorm voor ongeveer 40 minuten in de oven. Als de tijd verstreken is prik je een satéprikker in de cake. Zo kun je zien of de pompoencake al gaar is. Komt de prikker er droog uit dan is de cake klaar!

Laat de pompoencake op een rooster afkoelen en eet smakelijk!

Tip:
Wil je een topping op de cake? Meng dan 80 gram roomkaas met 30 gram kwart en een eetlepel honing. Als de cake goed is afgekoeld smeer je de topping er over.

Meer doen met pompoen?

Maak dan eens deze pompoensoep of hartige pompoentaartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *