Kip met kerriesaus

Kip met kerriesausKip met kerriesaus is één van de vele gerechten die je bij de Chinees kunt bestellen. Ik kwam dit recept tegen bij één van mijn mede foodbloggers op de site toen ik op zoek was naar een lekker recept voor de maandelijkse ‘swiepswoepswap’.

Hierbij worden bloggers aan elkaar gekoppeld en kiezen dan een recept van elkaars website om te maken. Omdat het voor mij al weer even geleden was dat ik kip met kerriesaus gegeten had besloot ik  met wat kleine aanpassingen van het recept mijn eigen kip met kerriesaus te maken.

Kip met kerriesaus


Recept is voor 2 personen
Tijd: 35 minuten

Ingrediënten:
350 gram kipfilet
gele paprika
1 flinke ui
3 tenen knoflook
200 gram champignons
1 flinke winterwortel
½ komkommer
4 bosuitjes
3 eetlepels maïzena
1 kippenbouillon blokje opgelost in 350 ml kokend  water
2 tl kerriepoeder
1½ el Chinese kookwijn
1 el suiker
2 cupjes koffiemelk (20 gram)
peper
olijfolie

Bereidingswijze:
Als eerste snijd je de kipfilet in stukjes. Schep hierna de stukjes in een schaal, strooi er wat peper over en meng 3 eetlepels olie en 1 eetlepel maïzena door de kip. Dek de schaal met de kip af en zet deze vervolgens in de koelkast.

Dan pel je de ui en de knoflook. De uien snijd je in grove stukken maar de knoflook snipper je. Halveer vervolgens de halve komkommer en snijd deze ook in wat grove stukken. Het zelfde doe je met de champignons en paprika. Als laatste snijd je de bosui in stukjes van ongeveer 2 cm.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Fruit hier de knoflook even  in aan en voeg vervolgens de sambal toe samen met de kerriepoeder. Schenk de hete bouillon er bij samen met 1 eetlepel suiker en breng het geheel al roerende aan de kook.

Ondertussen maak je in een kommetje een papje van 2 eetlepels maïzena samen met 2 eetlepels koud water. Zet het vuur ui en voeg het maïzenapapje toe en blijf roeren totdat het is opgelost. De kerriesaus dikt wat in.  Schenk de saus over in een in een steelpan, kom of iets anders.

Verhit één eetlepel olie in de wok en bak de kip even aan voor een paar minuten. Voeg dan de wortel en de ui toe en wok deze voor 3 minuten mee. Hierna voeg je de komkommer en paprika toe en bak je dit even kort mee. Als laatste gaan de champignons en de bosui erbij en wok je alles nog even zo’n 3 minuten.

Ik vind de groeten het lekkerst als ze nog een beetje knapperig zijn echter smaken verschillen dus proef de groenten nu even en kijk wat jij er van vind. Nog te hard? Dan wok je de groenten nog even. Als ze wel goed zijn  dan giet je de kerriesaus erbij samen met de rijstwijn en de koffiemelk. Laat het gerecht nog even  5 à 10 minuten pruttelen. De saus wordt wat dikker en de kip wordt goed gaar.

Lekker met zilvervliesrijst en kroepoek!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *