Varkenshaas is een geliefd stukje vlees bij veel mensen en kun je op veel manieren bereiden. Zo kun je de varkenshaas omwikkelen met spek, vullen met allerlei lekkers maar ook met een zelfgemaakte champignonsaus
smaakt de varkenshaas super. Het is eigenlijk altijd goed. Varkenshaas medaillons is één van mijn favoriete gerechten met varkenshaas. Eenvoudig maar superlekker! Dit keer maakte ik een mosterd jus bij de varkenshaas.
Varkenshaas medaillons
Recept is voor 2 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
varkenshaas van ongeveer 250 gram
30 gram roomboter
2 el mosterd
2 el crème fraîche
50 ml water
Bereidingswijze:
Haal de varkenshaas zeker een half uur voor het bereiden uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Pel en snipper de ui.
Snijd de varkenshaas in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
Verhit de boter en bak de medaillons ongeveer 2 minuten per kant voor rosé. Haal de medaillons uit de pan en leg ze op een bord. Dek het bord af met aluminiumfolie.
Fruit het ui in het bakvet van de varkenshaas medaillons. Blus af met het water en roer de mosterd en crème fraîche er door.
Leg de medaillons op een bord en schenk er wat mosterd jus over.
Eet smakelijk!
Ook lekker met varkenshaas:
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl