Zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Een saucijzenbroodje is een broodje van bladerdeeg gevuld met gekruid gehakt. Eenvoudig om zelf te maken en erg lekker.
Het liefste eet ik ze warm maar koud kun je ze ook prima eten.
Saucijzenbroodjes
Recept is voor ongeveer 15 broodjes
Tijd: 15 minuten + ongeveer 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
5 plakjes bladerdeeg
400 gram gehakt
handje fijngehakte peterselie
1 el ketjap
1 tl mosterd
½ tl cayennepeper
teen knoflook
80 gram paneermeel
peper & zout
ei
Bereidingswijze:
Leg de bevroren plakjes bladerdeeg naast elkaar om te ontdooien.
Klop het ei los in een kommetje met wat peper & zout. Pel en snipper de knoflookteen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Voeg in een kom het gehakt, paneermeel, cayennepeper, knoflook, ketjap, paneermeel en de helt van het ei .
Vervolgens kneed je het gehaktmengsel goed door, breng je het verder op smaak met peper & zout en maak je er 5 porties van. Rol van ieder portie een worstje.
Leg nu op ieder plakje bladerdeeg een gehaktworstje en vouw het bladerdeeg dicht. Plak de randen goed aan elkaar door een beetje water op de randjes aan te brengen en ze hierna dicht te drukken met een vork. Je krijgt dan meteen een leuk patroontje.
Snijd elk bladerdeegrol in 3 à 4 plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Als laatste bestrijk je de saucijzenbroodjes met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl