Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de ovenAardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook. Klinkt goed toch? Deze Roseval aardappeltjes of rode krielaardappeltjes zoals ze ook wel genoemd worden zijn zeer smaakvol en kun je bovendien met het schilletje er nog om heen eten.

Roseval aardappeltjes met rozemarijn
en knoflook uit de oven


Recept is voor ongeveer 6 personen (bijgerecht)
Tijd: 15  + 45 minuten oventijd

Ingrediënten:
 1 ½ kilo Roseval aardappelen
5 tenen knoflook
4 takjes rozemarijn
5 el olijfolie
zeezout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ºC  graden.

Boen de Roseval aardappelen schoon onder stromend water. Dep ze hierna droog in een theedoek. Snijd ze in parten of door de midden.

Verdeel de aardappelen in een ovenschaal. Besprenkel het geheel met olijfolie. Alle aardappelen moeten bedekt zijn met wat olie. Voeg de rozemarijn toe. Knijp de knoflook boven de aardappelen uit en schep alles goed om. Breng het geheel op smaak met zeezout. Als laatste rits je de  rozemarijn van de takjes en voeg je dit toe aan de aardappelen.

Schep alles nog even goed om en zet de schaal met de Roseval aardappeltjes voor ongeveer  45 minuten in de oven. Schep zo nu en dan de aardappeltjes om.

Eet smakelijk!

Ook lekker:

Hasselback aardappelen


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *