Ragout met champignons

Ragout
Ragout is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Ook is zelfgemaakte ragout veel lekkerder dan die uit de kant- en klare blikken. Ragout is lekker in een pasteitje maar ook kun je ragout verwerken in een bladerdeeg hapje.

Voor deze ragout met champignons kun je verschillende soorten champignons gebruiken. Ik zelf gebruik vaak een combinatie van witte- en kastanje champignons.

Als ik ragout met champignons maak voor de feestdagen dan ga ik vaak voor de kant-en klare ragout maar uiteraard kun je ze ook zelf maken.

Ragout met champignons


Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten

Ingrediënten:
250 gram champignons
1 ui
1 teen knoflook
50 gr boter
50 gr bloem
1 groentebouillon blokje opgelost in 600 milliliter kokend water
tl kerriepoeder
verse peterselie
peper & zout
olijfolie

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg deze bij bij de knoflook en ui en bak even aan. Breng op smaak met peper & zout.

Vervolgens smelt je de boter in een pannetje. Als de boter eenmaal gesmolten is zet je het vuur laag en voeg je beetje bij beetje de bloem toe. Blijf een paar minuten goed roeren zodat de bloem gaart.

Voeg al roerende de groentebouillon toe. Schep het champignonmengsel erbij en breng het geheel aan de kookt. Laat het even pruttelen zodat de ragout wat indikt.

Ondertussen hak je de peterselie fijn en roer je dit als laatste door de ragout heen.

Lekker in een ragout bakje.

Eet smakelijk!


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *