Preisoep met aardappel en mosterd

PreisoepPreisoep. Ik had het nog nooit eerder gegeten maar ach voor alles een eerste keer toch?  Deze preisoep met aardappel en mosterd is een lekkere stevige soep welke je binnen een half uurtje op tafel zet.

Serveer de soep met een broodje en klaar ben je. Wil je de soep tijdens de feestdagen serveren? Verdeel de soep dan over een aantal kleine glaasjes.

Recept is voor ongeveer 6 kommen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
450 gram prei
400 gram aardappelen
1 groente bouillonblokje opgelost in 1 liter water
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel mosterd
tl sambal
olijfolie
peper & zout

Extra nodig:
staafmixer

Bereidingswijze:
Was de prei en snijd deze in ringen. Houd ¼ van de preiringen achter voor de garnering.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil vervolgens de aardappelen en snijd deze in blokjes.

Verhit wat olie in een pan en voeg de aardappelblokjes toe. Laat dit 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de knoflook, ui en preiringen toe samen met de mosterd en sambal. Bak alles totdat de prei en ui glazig zien (ongeveer 10 minuten).

Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep nog 10 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer zodat alle prei gepureerd is. Vind je de soep te dik? Giet er dan nog wat water bij.

Als laatste voeg je de overige preiringen en door.

Eet smakelijk!


Tips:

*Ook lekker met wat zelfgemaakte croutons
*Gebruik bovenop eens wat ham- of kipreepjes of wat uitgebakken spekjes
* Schenk voor het opdienen een scheutje kookroom bij de soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *