Pannenkoeken maken

Hallo allemaal, vandaag staan er pannenkoeken op het menu voor het avondeten. Wil jij net als mij en mijn gezin ook vandaag pannenkoeken eten? Maak ze dan lekker zelf!

-Samenwerking

Nederland pannenkoekenland 

Al worden pannenkoeken over de hele wereld gegeten, ons kikkerlandje staat bekend om zijn oer-Hollandse pannenkoek. Er zijn bijna 400 pannenkoekenrestaurants en in 2007 is de laatste vrijdag van maart zelfs uitgeroepen tot Nationale pannenkoeken dag. 

Nederland mag dan wel bekend staan om zijn pannenkoek maar het lijkt er op dat het recept van de pannenkoek niet uit Europa of Amerika komt maar uit China. Het recept werd vervolgens in de 12 eeuw naar  Europa meegenomen door kruisvaarders. 

Basisrecept pannenkoeken maken

Bij veel kinderen zijn pannenkoeken favoriet maar ook de meeste volwassenen zeggen op zijn tijd geen nee tegen de warme goudgele koeken.  Gebruik jij ook altijd pannenkoeken mix uit een pakje waar je alleen maar de melk en eieren aan toe hoeft te voegen? Niet nodig. Maak het beslag voor de pannenkoeken gewoon zelf. Met een paar ingrediënten die je ongetwijfeld in je koelkast en/of keukenkast zult vinden heb je al een recept waarmee je de lekkerste pannenkoeken kunt maken. Hier op Mariëlle Kookt vind je al een tijdje een goed basisrecept voor het maken van de standaard pannenkoek. Binnen 5 minuten heb je het beslag klaar. Vanuit dit basisrecept kun je weer verschillende soorten pannenkoeken maken.  

Doe inspiratie op bij Jumbo

Op de pannenkoeken inspiratie pagina van de Jumbo vind je heel veel lekkere ideeën voor zoete en hartige pannenkoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fruitige pannenkoek met hazelnootpasta voor de zoetekauwen onder ons, de heerlijke stevige pannenkoek met shoarma of de winterse pannenkoek wrap met boerenkool en komijnekaas. Je hebt op deze inspiratie site meer dan genoeg variaties om uit te kiezen. Gelukkig mogen we zelf kiezen wanneer we pannenkoeken eten en hoeven we niet te wachten op die ene dag in het jaar. 

Behalve lekkere ideeën voor het maken van pannenkoeken staan er ook tips op de inspiratiesite van de Jumbo. Zo vind je er bijvoorbeeld een video met baktips voor de perfecte pannenkoek. Naast een video met baktips wordt er ook een recept voor een heerlijke glutenvrije pannenkoek gegeven.

Mijn lekkerste pannenkoek

Vroeger aten wij pannenkoeken vaak als avondmaaltijd maar tegenwoordig kan de pannenkoek op elk moment van de dag.  Ondanks dat tegenwoordig de mogelijkheden voor het maken van een lekkere pannenkoek eindeloos zijn ben ik nog steeds fan van de zoete variant. Nu vraag je je misschien af welke dat dan is, maar mijn favoriete pannenkoek is nog altijd de pannenkoek met appel en rozijnen. Ik schenk er dan een klein beetje stroop over en bestrooi als laatste de pannenkoek met wat zelfgemaakte poedersuiker. Mocht je nou ook fan zijn van een zoete of hartige pannenkoek met poedersuiker, dan vind je  hier het recept voor zelfgemaakte poedersuiker. 

Pannenkoeken over?

Wij houden altijd wel wat pannenkoeken over. Weggooien doe ik niet, want dat vind ik zonde. Ik verpak ze meestal in vershoudfolie zodat ze niet uitdrogen en bewaar ze maximaal 2 dagen in de koelkast. Invriezen kan ook. Je kunt de pannenkoeken ongeveer 3 weken in de vriezer bewaren. Mocht je nou echt een hele grote stapel over hebben dan kun je er ook een pannenkoekentaart van maken. Op de inspiratie pagina van de Jumbo staat een heerlijke pannenkoeken-jamtaart.

Vanavond staan er dus pannenkoeken bij ons op het menu.
Bij jou ook?

Ik zeg eet smakelijk!


Dit artikel is een samenwerking met Jumbo Supermarkten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *