Nog op zoek naar een lekker voorgerecht voor de feestdagen? Maak dan deze frisse Hollandse garnalencocktail. Met een zelfgemaakte saus maak je het gerecht helemaal af.
Hollandse garnalencocktail
Recept is voor 2 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
150 gram Hollandse garnalen
¼ komkommer
handje sla
tl citroensap
2 el mayonaise (ik gebruik altijd licht & romig van Calvé)
½ el ketchup
paar druppels tabasco
Bereidingswijze:
Schil de komkommer en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
Snijd de sla fijn. Meng de mayonaise, ketchup, citroen en een paar druppels tabasco in een kommetje tot een saus. Proef of de saus goed op smaak is anders kun je het naar eigen wens nog verder op smaak brengen.
Meng de Hollandse garnalen de komkommer blokjes.
Schep de helft van de cockailsaus in een mooi glas. Verdeel de sla over de glazen. Hou een paar blaadjes achter voor de garnering. Als laatste schep je het garnalenmengsel erop, schenk je nog wat saus erover en maak je de Hollandse garnalencocktail af met wat sla.
Lekker met een stokbroodje kruidenboter.
Eet smakelijk!
Liefhebber van garnalen?
Probeer dan ook eens dit taartje van zalm,garnalen en komkommer
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl