Zalmbonbon met paling

gerookte zalmbonbon met paling
Gerookte zalm met paling en komkommer is een heerlijke combinatie. Ik maakte met onder andere deze ingrediënten deze gerookte zalmbonbon met paling. Een voorgerecht waar je je vingers bij aflikt.

Gerookte zalmbonbon met paling


Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
250 gram gerookte zalmfilet
125 gram palingfilet
½ komkommer
1 el citroensap
2 el crème fraîche
½ el Italiaanse kruiden
ongeveer 30 gram verse bieslook
peper & zout
3 el olijfolie
(eventueel wat rucola of andere sla)

Extra nodig:
4 koffiekopjes
huishoudfolie

 

Bereidingswijze:
Snijd de helft van de komkommer in flinterdunne plakjes. Schil de rest van de komkommer en halveer deze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit en snijd vervolgens de komkommer in kleine blokjes.

De bieslook knip je heel fijn. Snijd de palingsfilets in dunne reepjes.

In kommetje de citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden en zout & peper naar smaak tot een dressing kloppen.

Meng in een kom de palingreepjes, komkommerblokjes, de bieslook, 1 ½ eetlepel van de dressing en de crème fraîche. Schep dit goed door elkaar en breng het geheel op smaak met wat peper & zout.

Bekleed de kopjes met stukjes huishoudfolie. Hierna leg je in ieder kopje gerookte zalm. Je moet er voor zorgen dat de zalm over de rand van het kopje hangt.

Schep het palingmengsel erin en druk het licht aan.
Nu vouw je de gerookte zalm over de vulling dicht. Zet de kopjes even weg in de koelkast.

Vlak voor het serveren

De 4 kopjes laat je één voor één in het midden van een bordje glijden. Verwijder nu voorzichtig de folie.

Verdeel de plakjes komkommer rond de gerookte zalmbonbon met paling  en  sprenkel de rest van de dressing hierover.  Garneer het eventueel  nog met wat rucola en bieslook.

Eet smakelijk!


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

8 gedachten over “Zalmbonbon met paling

    • Bedankt voor je reactie Monique en wat goed te lezen dat het een succes is geweest. Ik hoop je met mijn andere recepten ook te inspireren.
      Hartelijke groet, Mariëlle

  1. Heb het afgelopen Kerst gemaakt en iedereen vond het zo lekker dat ik het nu aanstaande zondag weer ga maken voor de verjaardag van onze dochter.
    Dank je wel voor het recept.
    Liefs Lenie

    • Bedankt voor je berichtje Lenie.
      Wat goed te lezen dat het in de smaak is gevallen met kerst en je het nu weer hebt gemaakt.
      Hartelijke groet, Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *