Champignonsaus maken? Maak deze dan eens lekker zelf! Met dit lekkere en eenvoudige recept heb je binnen een mum van tijd een super lekkere champignon roomsaus klaar.
En dat zonder het gebruik van een pakje of zakje. Heerlijk bij een stukje vlees of door de pasta.
Champignonsaus
Recept is voor een lekker kommetje vol
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
300 gram champignons
1 groentebouillon blokje opgelost in 150 milliliter kokend water
50 ml kookroom
1 ui
2 tenen knoflook
20 gram boter
20 gram bloem
tl mosterd
tl kerriepoeder
peper & zout
verse peterselie
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de helft van de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook even kort. Voeg de champignons en de rest van de boter toe en voeg de kerriepoeder toe. Breng het op smaak met wat peper & zout.
Vervolgens voeg je de bloem toe en zet je het vuur laag. Blijf een paar minuten goed roeren zodat de bloem gaart.
Blus het geheel af met de groentebouillon en de kookroom. Breng de champignon roomsaus aan de kook en laat even pruttelen. De saus dikt nu wat in.
Hak als laatste wat peterselie fijn en roer dit nog door de saus heen.
Lekker bij een stukje varkenshaas, kip of biefstuk maar ook heerlijke door de pasta!
Eet smakelijk!
Tip:
Ik maak de champignonsaus vaak van te voren. De saus leng ik dan bij het opwarmen nog wat aan met water.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Deel dan een foto van het eindresultaat op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl Vind ik superleuk!