Bruschetta met champignons

Bruschetta met champignonsDeze bruschetta met champignons, ui en kaas maak je binnen een handomdraai en zijn een succes op iedere feestje! 
De klassieke bruschetta is met tomaat maar tegenwoordig zie je zoveel varianten. Ik heb er dan ook al best wel wat gemaakt. Wat ik het fijne vind aan bruschetta’s is dat je ze van te voren kunt klaar maken en alleen nog maar in de oven of onder de grill hoeft te schuiven. Ik maak deze bruschetta’s met champignons ook vaak als we wat stokbrood, champignons of ui over hebben.

Bruschetta met champignons


Tijd: 10 minuten + 5 à 10 minuten 

Ingrediënten:
stokbroodje
champignons
1 ui
geraspte kaas 
plakken kaas 
Italiaanse kruiden

Extra nodig:
Broodrooster

Bereidingswijze:
Snijd een aantal sneetjes stokbrood en rooster deze even in de broodrooster.

Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Beleg de stokbroodjes met ui, plakjes champignons en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden. Leg hierover heen een plakje kaas en zet de stokbroodjes onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

Nog meer bruschetta’s?

Bij feestelijke bruschetta’s vind je bruschetta’s met mozzarella en tomaat en bruschetta’s met rauwe ham en pesto.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

2 gedachten over “Bruschetta met champignons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *