Dit broodje tempeh is een lekker lunchgerecht welke binnen 15 minuten op tafel staat. In dit recept geef ik de tempeh een zoete smaak. In combinatie met de avocado en een beetje Chilisaus is het erg lekker.
Voor mijn broodjes tempeh gebruikte ik de tempeh blokjes van Boon die ik laatst kreeg toegestuurd. Tempeh is een product wat normaal gesproken op basis van sojabonen wordt gemaakt. Echter maakt Boon de tempeh van onder andere witte bonen.
Dit verrassend lekkere broodje is dan ook heel voedingsrijk!
Recept is voor 4 boterhammen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
170 gram tempeh blokjes
2 boterhammen (volkoren)
1 avocado
teen knoflook
1 el honing
1 ½ el soja saus
tl sambal
25 gram pijnboompitten
1 el Chilisaus
olijfolie
Bereidingswijze:
Pel en snipper de knoflook. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal ze hierna uit de pan uit laat ze afkoelen.
Snijd de tempeh blokjes in wat kleinere stukjes. Voeg in een schaal de honing, soja saus, sambal en de knoflook samen. Roer het goed door en meng de tempeh blokjes er door.
Verhit wat olie in de pan en bak het tempeh mengsel op een laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
Ondertussen snijd je de avocado in plakjes en rooster je de broodjes.
Leg de broodjes op een bord. Leg de plakjes avocado erop, schep het tempeh mengsel erop en strooi de pijnboompitjes er over.
Als laatste een klein beetje Chilisaus erover en smullen maar!
Eet smakelijk!