Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Deze snelle geroosterde paprikasoep staat binnen 20 minuten op tafel. Nu zul je misschien denken, maar hoe zit het dan met de paprika’s die je eerst nog moet roosteren in de oven?

We gaan voor gemak en halen de paprika’s dit keer uit een pot. Doordat deze geroosterde paprikasoep zo eenvoudig te maken is kun je deze ook goed door-de-weeks maken. Stokbroodje erbij en klaar.

Recept is voor 4 6 kommen
Tijd: 20 minuten

Ingrediënten:
1 groentebouillonblokje opgelost in 1 liter heet water
1 witte ui
2 tenen knoflook
pot geroosterde paprika 465 gram (ik gebruikte deze van Royal)
handje verse basilicum
peper & zout
olijfolie

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de geroosterde paprika in stukjes.

Fruit de uit samen met de knoflook even aan in een beetje olijfolie. Voeg de gesneden stukjes geroosterde paprika toe. Breng het geheel op smaak met wat peper & zout en bak het mengsel.

Schenk na ongeveer 3 minuten de groentebouillon erbij. Scheur de basilicum in kleine stukjes en roer dit door de soep. Haal de pan van het vuur en pureer de soep.
Zet de pan weer op het vuur en breng de soep aan de kook. Laat de geroosterde paprika soep 10 minuutjes zachtjes koken.

Proef de soep en breng deze eventueel nog wat verder op smaak met peper & zout.

Eet smakelijk!

Tip:
Als je het lekker vind kun je bij het serveren een lepeltje crème fraîche of room door de kom soep roeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *