
Op zoek naar een heerlijk, eenvoudig en snel klaar te maken recept? Ga dan voor deze burrito’s met gehakt.
Burrito’s met gehakt
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
400 gram gehakt
8 kleine tortilla’s ( ik gebruik altijd volkoren)
1 witte ui
2 tenen knoflook
½ courgette
3 kleuren paprika’s
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
½ el peterselie gedroogd of vers
1 tl komijnzaadpoeder
1 tl korianderpoeder
peper & zout
olijfolie
geraspte kaas
Bereidingswijze:
Fruit de ui en de knoflook. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Meng de kruiden door elkaar.
Verwarm de oven voor op 160 ºC en verwarm de tortilla’s even kort hierin.
Rul het gehakt even kort in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit voor ongeveer 2 minuten. Als de ui glazig ziet schep je de blokjes courgette en paprika door het gehakt-mengsel en bak je alles nog even kort aan. Meng de kruiden door het gehakt-groente mengsel. Breng het geheel op smaak met peper & zout. Nog niet tevreden over de smaak? Voeg dan nog wat van de kruiden toe totdat jij het lekker vindt.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Verdeel de vulling over de wraps, rol deze op en leg ze in de ovenschaal. Als laatste strooi je nog wat geraspte kaas over het geheel en zet je het voor ongeveer 10 minuten in de oven. Wanneer de kaas is gesmolten zijn de burrito’s klaar om op te eten!
Hier serveren wij de burrito’s met wat chilisaus, maar zure room, guacemole of een salsa dip zijn er ook erg lekker bij.
Eet smakelijk!
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl