Sticky kip

Sticky kipOm je vingers bij af te likken, zo lekker zijn deze stroperige kippenpootjes uit de oven. Deze sticky kip is bovendien eenvoudig en makkelijk klaar te maken.

Recept is voor 8 stuks
Tijd: 10 minuten + ongeveer 35 minuten oventijd

Ingrediënten:
8 kippenpootjes
1 teen knoflook
2 el ketchup
4 el honing
½ el gembersiroop
1 el sojasaus

Bereidingswijze:
Dep de kip droog met keukenpapier.

Maak in een schaal een marinade van de ketchup, honing, gembersiroop en sojasaus. Knijp de knoflookteen hier boven uit en meng vervolgens alles goed door elkaar. Leg de kippenpootjes in de marinade en zorg ervoor dat op alle kippenpootjes goed bedekt zijn met wat marinade. Dek de schaal met de kippenpootjes af en zet dit voor een half uur in de koelkast. Tussendoor schep je de kippenpootjes goed om.

Verwarm ondertussen de oven op 180 ºC.

Leg de kippenpootjes in een braadslede of ovenschaal en zet deze voor ongeveer 35 minuten in de oven. Als de helft van de oventijd is verstreken draai je de sticky kip om. Strooi vlak voor het serveren nog wat sesamzaadjes over de  kippenpootjes.

Lekker met patatjes en een salade.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *