Spitskool ovenschotel met gehakt

spitskool ovenschotel met gehakt
Bijna iedere week staat er hier wel een ovenschotel op tafel. Ideaal voor doordeweekse dagen waar iedereen vaak druk is en er weinig tijd is om uitgebreid in de keuken te staan. Voordeel van ovenschotels is dat je ze de dag van te voren al klaar kunt maken en de dag zelf alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.  Deze spitskool ovenschotel met gehakt staat heb ik laatst voor het eerst gemaakt en viel erg in de smaak.

Spitskool ovenschotel met gehakt


Recept is voor 4 personen
Tijd: 10 + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 spitskool (of een zak 400 gram)
600 gram aardappelen
300 gram gehakt
1 ui
rode paprika
1 el kerriepoeder
½ el mosterd
1 tl sambal
1 el ketjap manis
geraspte kaas
150 ml melk
nootmuskaat
zout
olie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd deze in stukken en kook ze daarna in 15-20 minuten gaar. Stamp de aardappelen fijn met de melk en breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout.

Haal de buitenste bladeren van de spitskool en snijd deze vervolgens in 4 stukken. Verwijder de harde stukken en snijd de rest van de spitskool in reepjes. Pel en snipper de ui.

Verwarm de oven op 180 °C.

Rul het gehakt in een pan zonder boter. Voeg de ui toe. Als de ui glazig is voeg je de spitskool en de paprika toe en bak je alles zo’n 5 minuten. Meng de mosterd, kerriepoeder en ketjap manis en sambal erdoor.

Vet een ovenschaal in met wat boter. Schep het spitskoolmengsel in de schaal. Verdeel hier de aardappelpuree over en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Tip:
Gebruik in plaats van geraspte kaas eens paneermeel

Maak ook eens deze heerlijke Chines kool ovenschotel


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

8 gedachten over “Spitskool ovenschotel met gehakt

  1. Heerlijk recept, ik heb het al meerdere keren gemaakt en vanavond staat het weer op het menu. In plaats van aardappelpuree is het ook heel lekker met voorgekookte aardappelschijfjes., 1 laag op de bodem dan het spitskoolmengsel erop en dan nog een laag aardappelschijfjes, afdekken met geraspte kaas, heerlijk.

    • Hallo Maria,
      Bedankt voor je reactie en wat leuk te lezen dat je het al meerdere keren hebt gemaakt. Bedankt voor je tip om aardappelschijfjes ipv puree te gebruiken. Ik ga dat ook een keer proberen.
      Groetjes, Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *