Al bekend met de producten van Quaker? Ik ontving van Quaker 2 producten en werd gevraagd om met deze producten mijn ultieme kickstart ontbijt te maken. Ik heb een aantal lekkere ontbijtjes gemaakt en vandaag deel ik mijn havermoutbrood met granola met jullie.
Havermoutbrood met granola
Voor mij begint de dag altijd met een ontbijt. De ene dag ontbijt ik met kwark, de andere dag met een boterham of crackers. Dit havermoutbrood met granola is lekker, vullend en eenvoudig klaar te maken. Smeer er lekker een dun laagje boter, jam of appelstroop op en klaar ben je.
Je kunt het havermoutbrood een paar dagen bewaren. Handig is dus om het in plakjes te snijden en in te vriezen.
Recept is voor 1 havermoutbrood met granola
Tijd: 10 minuten + 1 uur oventijd
Ingrediënten:
225 gram havermout
20 gram lijnzaad
50 gram granola met noten & zaden (Quaker Havermout Granola Noten & Zaden)
150 ml melk
2 eieren
125 gram appelmoes (suikervrij)
2 el koek & speculaaskruiden of kaneel
60 gram mango
30 gram rozijnen
1 tl baking soda
beetje boter
Bereidingswijze:
Vet een cakevorm in met wat boter. Snijd de mango in kleine stukjes. Verwarm ondertussen de oven op 160 ºC.
Klop in een kom de eieren samen met de melk. Voeg vervolgens de havermout, lijnzaad, granola, appelmoes, mangostukjes, rozijnen, baking soda en de koek & speculaaskruiden toe en meng alles goed.
Schenk het mengsel in de cakevorm en zet de cakevorm hierna ongeveer een uur in de oven.
Eet smakelijk!
Tip:
Lekker om na de oventijd het brood met wat kokosrasp te bestrooien.
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl
Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.