Een salade met peer, geitenkaas, druiven en walnoten. Misschien niet helemaal een logische combinatie, maar samen in een salade erg lekker. Behalve lekker is deze salade ook nog eens snel klaar te maken. Deze salade kun je als lunch serveren, maar is ook erg lekker als bijgerecht.
Recept is voor 2 personen
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
zakje gemengde sla
2 peren
blauwe druiven
ongeveer 200 gram geitenkaas
1 à 2 el balsamico azijn (naar smaak)
1 eetlepel olijfolie
handje fijngehakte walnoten
Bereidingswijze:
Schil de peren en snijd ze in stukken. Halveer de druiven. Hak de walnoten grof. Snijd de geitenkaas in stukjes.
Meng in een kom de sla met de peer, druiven, walnoten en de geitenkaas.
Maak dressing van de balsamico azijn en olijfolie. Breng de salade op smaak met de dressing.
Eet smakelijk!
Tip:
Balsamico azijn is vrij sterk van smaak. Je kunt in plaats van de azijn ook de crème variant gebruiken. Deze is wat minder sterk.