Hou jij van pasta en tonijn? Dan is deze ovenschotel met pasta en tonijn echt een aanrader! Binnen half uur kun je genieten van dit heerlijke gerecht. Serveer er een salade bij en klaar ben je.
Ovenschotel met pasta en tonijn
Recept is voor 2 à 3 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
200 gram volkoren pasta
blikje tonijn (160 gram)
1 ui
2 tenen knoflook
stronk broccoli
blik tomaatblokjes (400 gram) of verse tomaten
geraspte kaas
olijfolie
1 el gedroogde basilicum kruiden
peper & zout
Bereidingswijze:
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar. De pasta gaat namelijk nog de oven in.
Verwarm de oven op 180 °C.
Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Schenk de tomaatblokjes erbij en breng het op smaak met wat peper & zout en de basilicum. Ik gebruikte voor het op smaak brengen de kruidenzout olives & basilic van spice & spoon.
Laat de tonijn uitlekken en schep dit samen met de broccoliroosjes en pasta door het tomatenmengsel. Vervolgens meng je nog een handje geraspte kaas door het geheel.
Als laatste schep je alles in een ovenschaal en strooi je er nog wat geraspte kaas overheen. Zet de ovenschotel voor ongeveer 10 minuten in de oven. Als de kaas gesmolten is kun je de ovenschotel met pasta en tonijn uit de oven halen. Lekker met een salade
Eet smakelijk!
Tip:
Je kunt uiteraard variëren met de groenten. Deze ovenschotel is bijvoorbeeld ook lekker met courgette en champignons.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl