Heb je dat ook wel eens, dat je regelmatig groenten overhoudt die je aan het einde van de week nergens meer in verwerkt? Dan is maken van groentesoep de oplossing! In deze soep verwerk je gewoon alle overgebleven groenten. Perfect dus om aan het einde van de week groentesoep te maken. Vergeet de gehaktballetjes niet want deze horen echt in deze soep!
Recept is voor 6 à 8 kommen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
2 uien
knoflook
1 winterpeen
1 prei
handje peterselie
10 peperkorrels
laurier
2 el soja saus
½ à 1 el zout
300 gram gehakt
1½ liter water
peper & zout
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de peterselie en snijd de overige groenten.
Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Voeg de groenten, laurierblad, peperkorrels, sojasaus en zout toe en breng het opnieuw aan de kook en laat alles lekker pruttelen.
Ondertussen breng je de gehakt op smaak met peper & zout of gehaktkruiden. Maak hier kleine balletjes van. Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep. Laat de groentesoep nog 10 minuten pruttelen.
Eet smakelijk!
Tip:
Bak de gehaktballetjes eerst even aan in wat boter zodat ze wat kleur krijgen en voeg ze daarna pas toe aan de soep.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl