Tomaten-paprikasoep

Tomaten-paprikasoepVandaag heb ik een heerlijke tomaten-paprikasoep voor jullie. Makkelijk om te maken en supergezond! Lekker met  een stokbroodje met kruidenboter.

Laat je mij weten of deze soep gesmaakt heeft?

Recept is voor 8 kommen soep
Tijd: 20 + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 kilo trostomaten
2 rode paprika’s
2 uien
3 tenen knoflook
handje verse basilicum
2 el Italiaanse kruiden
2 tl sambal
1 groentebouillon blokje opgelost in ½ liter heet water
olie
peper & zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten, paprika’s en uien in grove stukken en pel en kneus de knoflook. Verdeel alle groenten over een ingevette ovenschaal.

Bestrooi de groenten met de Italiaanse kruiden en wat peper & zout. Scheur de basilicum in stukjes en verdeel deze ook over de groenten.

Besprenkel de groenten met wat olie en zet de je ovenschaal voor 30 minuten in de oven. Halverwege de oventijd schep je alles even om.

Als de oventijd verstreken is laat je de groenten even afkoelen. Hierna schep je alles in een blender en blend je alles tot een egale massa.

Schep de groenten in een soeppan, voeg de groentebouillon en de sambal  toe. Breng het geheel  aan de kook en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Als de soep nog niet op smaak is kun je er nog wat peper & zout en wat sambal aan toevoegen.

Eet smakelijk!

Tip:
maak een dubbele hoeveelheid en vries het in kleine porties in


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *