Gevulde paprika’s met rijst

Gevulde paprika's met rijstIk heb al eens eerder deze heerlijke gevulde paprika’s met kip gemaakt maar deze gevulde paprika’s met rijst zijn ook heerlijk!

Maak jij wel eens gevulde paprika? 

Recept is voor 4 personen
Tijd: 45 minuten

Ingrediënten:
4 paprika’s
200 gram rijst
300 gram gehakt
1 ui
1 teen knoflook
125 gram champignons
½ courgette
1 el ketjap
klein blikje tomatenpuree
30 gram pijnboompitten
peterselie
peper & zout
olijfolie

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika’s en snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de champignons en courgette in kleine stukjes.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin.

Verwarm de oven op 180 ºC.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Bak de tomatenpuree even mee en roer alles even goed door. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de groenten en peterselie toe en bak alles nog voor 5 minuten. Roer de ketjap erdoor. Schep de rijst en de pijnboompitten door het mengsel. Breng het geheel op smaak met peper & zout.

Zet de paprika’s in een ingevette ovenschaal en vul ze met het mengsel. Zet de kapjes weer op de paprika’s en zet ze voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *