Gestoofde snijbonen met paprika

gestoofde snijbonenSnijbonen zijn rijk aan vezels en je kunt ze op veel manieren bereiden. Zo kun je ze koken, (roer)bakken, roosteren en ook stoven. Ik heb laatst deze gestoofde snijbonen met paprika gemaakt. Lekker om te eten met gebakken aardappeltjes.

Recept is voor 3 à 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
600 gram snijbonen
1 ui
1 rode paprika
teen knoflook
olie

Bereidingswijze:
Was de snijbonen en verwijder de puntjes. Snijd ze dan schuin in stukjes van ongeveer 3 cm. Stoof ze in 100 ml water met wat zout in 10 minuten beetgaar.

Ondertussen snipper je de ui en knoflook en snijd je de paprika in stukjes.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika toe voor ongeveer 3 minuten.

Als laatste schep je de snijbonen er door heen. Breng het geheel op smaak met peper & zout.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *