Gado Gado

Gado GadoGado Gado komt uit Indonesië en is een vegetarisch groentegerecht. Het is een mix met verschillende knapperige groenten en een gekookt ei en wordt geserveerd met rijst. Om het gerecht helemaal af te maken schep je er nog een flinke lepel zelfgemaakte pindasaus over en strooi  je er wat gebakken uitjes overheen. 

Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
200 gram (zilvervlies) rijst
250 gram sperziebonen (vers of voor gemak uit de vriezer)
150 gram wortelen
4 eieren
125 gram taugé
2 rode paprika’s
½ komkommer
kroepoek
(gebakken uitjes)

Voor de pindasaus:
1 ui
2 tenen knoflook
50 gram pindakaas
180 ml melk
2 el ketjap manis
2 tl sambal
olijfolie

Bereidingswijze:
Snijd de paprika in stukken. Was de wortel en snijd deze in reepjes. Dop de sperziebonen en snijd deze in stukken en kook deze samen met de wortels 7 minuten in een klein laagje water. Voeg na 3 minuten  de paprika toe en laat het geheel weer 1 minuut koken. Als laatste voeg je de taugé toe en kook je het geheel nog 1 minuut. Giet de groenten af.

Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens door de helft.

Maak ondertussen de pindasaus.Pel en snipper de ui en knoflook.  Verhit wat olie in een pannetje en fruit hierin de ui en knoflook in een pannetje. Voeg de pindakaas, de melk, de ketjap en de sambal erbij en breng het al roerende aan de kook. Blijf roeren tot dat alles is opgelost. Is het te dik voeg dan nog wat water toe.

Giet de rijst en eieren af. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze. Schep wat de rijst op de borden, serveer de groenten en de stukjes komkommer er overheen. Snijd de eieren en verdeel deze over de rijst met groenten. Schenk als laatste de pindasaus erover en strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes over. Serveer er wat kroepoek bij!

Eet smakelijk!


 

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *