Courgettekoekjes

CourgettekoekjesEen tijdje geleden heb ik deze aardappelkoekjes met jullie gedeeld. Nu besloot ik eens aan de slag te gaan met courgette en heb ik courgettekoekjes gemaakt. Heerlijk als bijgerecht of gezonde snack! 

Recept is voor 8 à 10 stuks
Tijd: 20 minuten

Ingrediënten:
1 courgette
1 ei
½ ui
1 teen knoflook
3 el zelfrijzendbakmeel
peterselie
Italiaanse kruiden
peper & zout
olie

Bereidingswijze:
Snipper de ui en de knoflook. Was de courgette en rasp deze met een grove rasp. Leg de courgette in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. Je kunt de courgette ook in een theedoek doen en het vocht eruit persen.

Klop een ei los in een kom met flink wat peper en zout. Meng de courgette, ui, knoflook en kruiden door het ei. Schep beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel door het courgettemengsel. Let op dat het mengsel niet helemaal droog mag zijn. Het zou dus best kunnen zijn dat je wat minder of meer zelfrijzend bakmeel moet gebruikten.

Verhit wat olie in een pan en schep met een lepel wat courgettemengsel in de pan en druk het wat aan. Je kunt er een stuk of vier in de pan maken.

Bak de courgettekoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, zodat ze goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

Tip:
Voeg wat geraspte kaas toe aan het beslag.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *