Broodje tonijnsalade

Broodje tonijnsaladeIk hou van lekkere en eenvoudige salades op brood. Ik vind alleen de kant-en klare varianten niet zo lekker dus maken wij, als het even kan, de salades lekker zelf. Dit broodje met tonijnsalade is gebaseerd op de salade die  je op een broodje bij La Place kunt kopen. Ik heb er alleen nog een eitje aan toegevoegd.

Behalve op een broodje kun je deze tonijnsalade natuurlijk ook op een toastje serveren of gebruiken voor een heerlijke tosti.

Recept is voor 2 broodjes
Tijd: 10 minuten

Ingrediënten:
blikje tonijn van 160 gram (ik gebruik tonijn in water)
ei
½ / 1 (rode) ui
3 el mayonaise/halvanaise
1 el ketchup
½ vleestomaat
1 appel
handje sla
2 harde broodjes
peper & zout

Bereidingswijze:
Kook het ei hard.

Pel de ui en snipper deze. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Hetzelfde doe je met de tomaat.

Als het ei klaar is dan pel je deze en snijd je deze in kleine stukjes.

Meng in een schaaltje de mayonaise met de ketchup. Voeg hier de tonijn, appel, tomaat,ei en wat peper & zout aan toe en schep alles goed door.

Leg een beetje sla op een broodje en smeer hier de tonijnsalade op.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

6 gedachten over “Broodje tonijnsalade

    • De tonijnsalade kun je prima tot de volgende dag bewaren Astrid. Ik zou de salade alleen niet op een broodje bewaren want het broodje wordt dan klef.
      Groet, Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *