Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Boerenkoolstamppot met zoete aardappelOp het moment dalen de temperaturen weer en een stamppot gaat er hier dan altijd wel in. Deze boerenkoolstamppot is gemaakt met zoete aardappel. Gezond en ook nog eens erg lekker!

Welke stamppot staat bij jou in de winter op tafel?

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel


Recept is voor 4 personen
Tijd: 40 minuten

Ingrediënten:
600 gram zoete aardappelen
bouillonblokje
zak boerenkool (300 gram)
2 uien
5 zongedroogde tomaten
peper & zout

Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Was de zoete aardappel en leg ze in een pan onder een laagje water met het bouillonblokje. Leg de boerenkool hierop en kook de aardappelen met de boerenkool in 20 minuten gaar.

Ondertussen pel en snipper je de uien en snijd je de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en bak de uien glazig. Zet het vuur uit en roer de zongedroogde tomaat stukjes erdoor.

Giet de aardappelen samen met de boerenkool af. Vervolgens stamp je het geheel met een stamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper & zout. Als laatste roer je het uienmengsel door de stamppot heen.

Voor de vleesliefhebbers kun je uiteraard een stukje rookworst erbij serveren.

Eet smakelijk!

Tip:
Heb je wat over? bak het dan de volgende dag lekker op of verwarm het even in de magnetron


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *