Varkenshaas met rauwe ham

Varkenshaas met rauw hamWeet jij al wat je gaat eten met de kerst? Ik hoop dat je er nog niet helemaal uit bent en ik je kan inspireren met deze varkenshaas omwikkeld met rauwe ham uit de oven.

Varkenshaas wordt vaak met feestdagen op tafel gezet. Het is een lekker stukje vlees wat bijna iedereen wel lust. Bovendien is een varkenshaasje makkelijk te bereiden.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 5 minuten + 20-30 minuten oventijd

Ingrediënten:
4 varkenshaasjes van ongeveer 125-150 gram
4 plakken rauwe ham (ik heb grote plakken Coburgerham gebruikt)
rozemarijn kruiden
tijm kruiden
20 gram boter

Bereidingswijze:
Haal de varkenshaasjes ruim van te voren uit de koelkast zodat het vlees niet schrikt als het in de hete oven wordt gezet.

Verwarm de oven op 160 graden.

Leg een plak rauw ham op een snijplank en strooi naar behoefte wat tijm en rozemarijn op de ham. Leg hierop het varkenshaasje en rol de spek om de varkenshaas.

Smelt de boter in een pan en braad de varkenshaasjes op middelhoog vuur aan. Leg de varkenshaasjes in een ingevette ovenschaal.

Zet de varkenshaasjes voor ongeveer 20 minuten (rosé) 30 minuten (doorbakken) in de oven. Zelf maakten wij gebruik van een kerntemperatuur meter en stelden deze in op 60 graden voor een rosé varkenshaasje.

Eet smakelijk!

Tip:
Lekker met zelfgemaakte champignonsaus, gebakken aardappelen en stoofpeertjes.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *