Stoofperen

stoofperenHet is weer stoofperen tijd en de lekkerste stoofperen maak je zelf! Stoofperen zijn niet alleen lekker als bijgerecht maar ook heerlijk als dessert. Wat denk je bijvoorbeeld van een paar stoofpeertjes naast een bolletje vanille ijs of door de yoghurt heen met wat saus?

Recept is als bijgerecht voor ongeveer 6-8 personen
Tijd: 30 minuten voorbereiding + 3 uur stooftijd 

Ingrediënten:
1 ½ kilo stoofperen
½ liter rode wijn
80 gram kristalsuiker
20 gram bruine basterdsuiker
sap van een ½ citroen
2 kaneelstokjes
4 peperkorrels
4 kruidnagels

Bereidingswijze:
Pers de citroen uitSchil de peertjes, verwijder het  klokhuis en snij ze in vieren (je kunt ze natuurlijk ook heel laten na het schillen). Doe de peertjes in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan. Voeg hierna de suiker, citroensap, kaneelstokjes, peperkorrels en kruidnagels toe. Breng het geheel aan de kook en laat de peertjes hierna minimaal 3 uur stoven op laag vuur. Haal de kaneelstokjes, kruidnagels en peperkorrels eruit en de peertjes kunnen geserveerd worden.

Na het stoven kun je  het vocht verdikken zodat je een lekkere saus krijgt. Haal de peertjes uit de pan en bewaar deze afgedekt. Het vocht kun je nu indikken met aardappelzetmeel zodat je een heerlijke saus krijgt.

Tips:
*Je kunt de stoofperen al een dag van te voren klaarmaken, bewaar ze dan wel met de deksel op de pan de koelkast
*De alcohol verdampt tijdens het koken. Wil je liever geen alcohol dan kun je bessensap of rode druivensap gebruiken
*Je kunt de peertjes zowel koud als warm serveren
*Geen aardappelzetmeel in huis, maar wel graag een saus maken? Maak dan een papje van maïzena met water en roer dit door het vocht heen


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *