Stoofperen crumble

stoofperen crumble
Zin om een lekker toetje op tafel te zetten? Maak dan deze stoofperen crumble. De krokante crumble in combinatie met de zachte stoofpeertjes maakt het toetje tot een topper.

De basis van de crumble zijn uiteraard de stoofperen. Deze kun je uit een pot halen maar ik maak ze zelf altijd klaar volgens dit recept voor stoofperen. Voor de crumble gebruik je wat suiker, boter, bloem en koek & speculaaskruiden.

Serveer de peren crumble met een bolletje ijs en een toef slagroom.

Stoofperen crumble


Recept is voor 4 personen
Tijd: 30-35 minuten

Ingrediënten:
4 stoofperen
60 gram suiker
60 gram harde koude boter
100 gram bloem
½ el koek & speculaaskruiden
25 gram geschaafde amandelen

Extra nodig:
4 ovenvaste schaaltjes

Bereidingswijze:
Stoof de peren volgens dit recept. Haal de stoofperen uit de pan en laat ze even uitlekken.

Verwarm de oven op 180ºC.

Snijd de peren in kleine stukjes en verdeel ze over 4 ovenvaste schaaltjes.

Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg hier de de bloem, suiker, snuf zout en koek & speculaaskruiden toe en meng dit met een mixer tot een kruimeldeeg. Ik doe het overigens ook regelmatig met mijn vingertoppen. Werkt bijna net zo snel en je hebt minder afwas ;).

Schep de amandelschaafsel door het kruimeldeeg en verdeel het mengsel hierna over de schaaltjes.

Zet de stoofperen crumble voor ongeveer 20 minuten in de oven. Ziet de bovenkant dan nog niet bruin genoeg, laat de crumbles dan nog een paar minuten gaan.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *