Knoflook spaghetti met garnalen

Knoflook spaghetti met garnalenDeze knoflook spaghetti met garnalen, courgette en rucola is makkelijk te maken en superlekker!Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
250 gram spaghetti
300 gram garnalen
2 courgettes
3 tenen knoflook
1 ui
½ rode peper
rucola
peper
3 ½ el olijfolie

Extra nodig:
dunschiller of juliennesnijder

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Snijd de bovenkant en de onderkant van de peper. Als je de pasta pittig wilt hebben dan laat je de zaadlijsten en zaadjes zitten. Mocht je voor een milde variant gaan dan snijd je alles weg. De peper snijd je in kleine stukjes en meng je met de olijfolie.

Pel de knoflook en pers deze boven de olijfolie uit en voeg er wat peper aan toe. Meng de garnalen door dit mengsel en zet deze marinade even weg.

Pel en snipper de ui. Was de courgettes en snijd slierten van de courgettes met een dunschiller of julienne snijder. Heb je geen van beiden dan kun je uiteraard ook de courgettes in kleine blokjes snijden.

Verhit de laatste olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de courgette slierten toe en bak deze 3 minuten. Als laatste voeg je de gemarineerde garnalen nog toe voor 2 minuten. Giet ondertussen de spaghetti af.

Voeg de spaghetti bij de courgette en garnalen. Meng de rucola erdoor en breng het geheel op smaak met peper & zout.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekook.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *