Hasselback aardappels

Hasselback aardappelenDeze geroosterde Hasselback aardappels zijn een leuke en lekkere variatie op gewone gebakken aardappelen. Een leuk idee dus voor feestelijke gelegenheden! Het insnijden van de aardappelen is een werkje maar voor de rest zijn deze Hasselback aardappelen makkelijk te maken.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 10 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten:
4 vastkokende aardappelen (midden maat)
teen knoflook
20 ml olie
½ el tijm of rozemarijn
paprikapoeder
(zee)zout & peper
boter
(als optie: wat geraspte kaas)

Bereidingswijze:
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon.

Snijd de aardappels met een scherp mes in dunne schijfjes. Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Ik prik een satéprikker horizontaal in de aardappel. Als je de aardappel dan doorsnijd kun je niet verder dan de prikker.

Ondertussen zet je de oven aan en verwarm je deze op 200°C.

Was de aardappelen nog even af onder de kraan zodat de schijfjes niet zo erg meer aan elkaar plakken.

Pers de knoflook teen uit in een kommetje en voeg hierbij wat olie en tijm.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardappelen hierop. Besprenkel de aardappelen met het knoflook-olie mengsel en zorg ervoor dat het tussen de schijfjes aardappel komt. Bestrooi de aardappels met wat (zee)zout en paprikapoeder. Vervolgens leg je een klein klontje boter op iedere aardappel.

Zet de aardappelen voor ongeveer 45 minuten in de oven. Bestrooi ze, als je dat lekker vind, dan nog met wat geraspte kaas en zet ze nog even terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Voor het serveren bestrooi je ze nog even met wat peper & (zee) zout.

Eet smakelijk!

Tip:
Je kunt de aardappelen na het insnijden ook eerst een minuut of 10 voorkoken, dan kun je de oventijd wat verkorten


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *